Schilderwerk binnen

In de eerste plaats heeft het schilderen van de binnenkant van uw woning natuurlijk als doel om uw interieur mooier te maken. Door te kiezen voor de kleuren en materialen waar u van houdt, kunt u kiezen voor iedere gewenste stijl en sfeer. Nieuw schilderwerk maakt uw huis weer als nieuw en geeft het een frisse uitstraling.

Maar het uitvoeren van het binnenschilderwerk heeft nog een andere belangrijke reden. Door uw kozijnen en ander houtwerk te schilderen, worden ze beschermd tegen vocht. In elke woning wordt nou eenmaal vocht geproduceerd, door onder meer douchen en koken. Vocht in uw woning kan al snel voor schimmelvorming zorgen.

Wanneer uw houtwerk onvoldoende beschermd wordt door een goede verflaag, dan kan er vocht in trekken. Vocht in uw houtwerk moet u echt zien te voorkomen. Verf heeft een beschermende werking. Het zorg ervoor dat uw houtwerk veel langer meegaat. Verf op uw trap of vloer beschermt tegen slijtage. Zo blijft uw trap of vloer veel langer mooi.

Wist u dat wanneer uw binnenschilderwerk niet in goede staat verkeert, dit zelfs tot problemen aan uw buitenschilderwerk kan leiden? Alle reden dus om de nodige aandacht aan uw binnenschilderwerk te besteden.

Schilderwerk buiten

Goed schilderwerk aan de buitenzijde van uw woning behoort tot het noodzakelijk onderhoud van uw woning. Gemiddeld moet een woning eens in de vijf jaar à zes jaar worden geschilderd. Vanwege de blootstelling aan zon en regen zijn de zuid- en westkant van een woning soms al eerder aan onderhoud toe.

Het uitstellen van deze grote schilderklus betekent vaak dat er later meer tijd en materiaal nodig is om uw schilderwerk weer in goede staat te krijgen. Dit zal uiteindelijk dus tot hogere kosten leiden. Om die reden is uitstel van het schilderwerk dan ook niet verstandig.

Een nieuwe verflaag aan de buitenzijde van uw woning betekent ook een mooi en verzorgd aanzicht. Uw woning zal er echt van opknappen. Bovendien heeft mooi schilderwerk een waardeverhogend effect op uw woning.

U kunt ervoor kiezen het binnen- en/of buitenschilderwerk aan uw woning zelf uit te voeren. In de praktijk worden dergelijke klussen echter door gebrek aan tijd vaak uitgesteld. Door een schildersbedrijf in te huren, is de klus snel en vakkundig geklaard. Uw woning is voorzien van een strakke verflaag, die niet alleen professioneel oogt, maar ook weer vele jaren meegaat!


Offerte aanvragen